1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pihenjen családjával a Rábaköz szívében!

szt_kristof

Szeretettel látjuk panziónkban, a 85. sz főút mellett Kapuváron, a Hanság fővárosában. Bővebben

Magyaros ételek, házias ízek...

magyaros-etel

Kóstolja meg a helyi specialitásokat ... Bővebben

Szeparált különterem, zártkörű rendezvények részére

kulonterem

Nem dohányzó, hangulatos külön terem, mely 40 fő kényelmes befogadására képes  Bővebben

Hangulatos terasz

terasz

Zajmentes, zöld környezetben, a friss levegőn ... Bővebben

Fürödjön, a Flóra termálfürdőben ....

flora

Kiránduljon, kerékpározzon a Hanság tájvédelmi körzetben, vagy wellneseljen a kapuvári termálfürdőben ... Bővebben

Kapuvár

kapuvar

A Rábaköz és a Hanság találkozásánál Győr-Moson-Sopron megye városa Kapuvár, mely egyben a Kapuvári Kistérség központja is. Északról a Hansági-főcsatorna határolja, amely az osztrák-magyar határszél is.

Győr és Sopron között félúton találjuk meg a térképen, a 85-ös főút a város főutcája. Kapuvárnak a XVIII. századtól nevezik, előtte Kapunak hívták, mivel a nyugati gyepűrendszer megerősített gyepűkapuja volt. Közlekedése kiváló, egyrészt a már említett, városban vezető főútvonalnak, másrészt a fertőszentmiklósi magán repülőtérnek, illetve a schwechati nemzetközi repülőtérnek, valamint az osztrák és magyar autópályák közelségének köszönhetően.

Fennmaradt oklevele 1162-ben íródott, de már a Honfoglalás korában lakott település volt. Feltételezések szerint az Árpád-kori vár fából és földből készült, ispánsági várként lehetett nyilvántartva. Az ispánt Magyarország uralkodója nevezte ki, aki a vár népe által beszolgáltatott adókból és vámokból egyharmad részben részesült. Szabad várjobbágyok védték a várat, sikeresen, hiszen a tatárjárás idején is fennmaradt a vár.

Zsigmond király 1387-ben adományozta a Kanizsai családnak, akiktől az Újlakiakhoz, majd a Rozgonyiakhoz került, végül újra a Kanizsaiakhoz. 1536-ban a 14 éves Kanizsai Orsolya férjhez ment Nádasdy Tamáshoz, így a fiúágon kihalt famíliában ő lett a vár örököse.Nádasdy Tamás nádorispán volt, aki az országgyűlés életében is vezető szerepet töltött be, illetve a török ellen vívott csatákat. A birtoknak gondját viselte, ekkor élte igazi fénykorát Kapuvár, hiszen a XVI. századnak megfelelő hadivívmányokkal szereltette fel.1550-től iskola működött, nyolc év múlva mezővárosi rangot kapott a település.1594-ben török kézre került, megannyi más várhoz hasonlóan. Nádasdy Ferenc részt vett a Wesselényi-féle összeesküvésben, ezért kivégezték, majd 1681-ben, tíz évvel később az Esterházy család tulajdonába került a vár.

1703-ban, a kuruc szabadságharc idején Esterházy Antal Rákóczihoz csatlakozik és rodostói száműzetésbe követte. Ezekben a harcokban a vár elpusztult, azonban 1750-ben a vár kőanyagával alapozták meg a ma is álló barokk kastélyt. 1864-től báró Berg Gusztáv mintagazdaságot fejlesztett, 1870-től működött Kapuvár területén egy gazdasági vasútvonal, egészen 1969-ig. A fejlesztés túlságosan jól sikerül, a munkanélküliség jelentős lett, megkezdődött a kivándorlás Amerikába.

Kihagyhatatlan Ajánlat!

Kapuváron, a termálfürdő közelében lévő SZENT KRISTÓF PANZIÓ ÉS ÉTTEREMBEN!

Horgászási, kerékpározási, kirándulási lehetőségek!

Félpanzió: 7.000 Ft/fő/éj
1 ágyas szoba félpanzióval: 9.500 Ft

Az árak az idegenforgalmi adót (250 Ft) tartalmazzák

ERZSÉBET UTALVÁNYT elfogadunk.

Látnivalók

Kapuvár város

kapuvar

A Rábaköz és a Hanság találkozásánál Győr-Moson-Sopron megye városa Kapuvár, mely egyben a Kapuvári Kistérség központja is. Északról a Hansági-főcsatorna határolja, amely az osztrák-magyar határszél is.

Részletek

Flóra termálfürdő

flora2

A kapuvári Flóra Gyógyforrás a nyugat-dunántúli régió egy rendkívül értékes és egyedi adottságokkal bíró gyógyfürdője....

Részletek

Fertődi kastéy

fertodikastely

Kapuvártól 13 km-re, Fertőd meghatározó látványossága az Esterházy-kastély, amelyet a XVIII. század gondolat és ízlésvilágának megfelelően kialakított és szépségét még mindig őrző park vesz körül.

Részletek

Hanság Király-tó

kiralyto

A Fertő-Hanság Nemzeti Park része a Hanság, amelyet a környék népnyelve "Hany"-nak nevez. Az ősi háborítatlanságban gazdag lápi és mocsári növényvilág alakult ki. Kiváló túrázási lehetőség a természetet kedvelőknek.

Részletek

Horgászási lehetőség

horgaszat-kapuvar

Halban gazdag tavak, valamint a Rába, Rábca és Répce közelsége kínál kalandos horgászatot a látogatóinknak.

Részletek